Rädda våra socknar

Det ligger ett förslag om att förändra vår folkbokföring, att den minsta enheten ska bli kommun istället som idag församling. Om förslaget klubbas igenom i Riksdagen förlorar i vårt kulturarv och ett system som har fungerat i hundratals år. Kontinuiteten
försvinner i framtiden och våra barn och barnbarn - släkter riskerar att bli bestulna på sin socken identitiet. Det gör även det mycket svårare att placera in personer på sin rätta plats när det ska forskas om släkten i framtiden. Det finns gårdar som har samma namn i en socken, hur blir det inte sedan när de bokförs i kommun i stället för församling. Det får till följd att det bl a kommer att bli mycket svårare i framtiden att bestämma vilka gårdar som har ägts av samma familj i genera tioner.
Va därför med i uppropet att bevara våra socknar som minsta folkbokföringsenhet. Skriv på namnlistan http://upprop.nu/NRMK för bevarandet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-