Kinas ambassadör, Kulturattaché och handelsattaché på besök i Falköping bjöds på ett besök i Arlas nya ostlager. Ambassadören hade stort intresse för Falköping och hur jordbruket var organiserat på Falbygden. Stort intresse för ost öppnade möjligheter för Robert Bengtsson att exportera ost till Kina.
Falköpings kommunalråd Dan Gabrielsson och Kinas ambassadör Mr. Gui fann varandra under besöket i Falköping

Kinabesök ger möjlighet för ostexport 

Falbygdens Mat och Kultur och Kina

Samverkan med Kinas Kulturcenter i Stockholm och Kulturattachen Pu Zhengdong sker i en flerpartssamverkan med Falbygdens Mat och Kultur, Falköping Nu, Falköpings kommun, Kurorten Mösseberg och Bildkällan i Falköping.

På officiellt besök hos Pekingoperan i Peking.

Besök hos Pekingoperan i Peking. Vår Svenska delegation var inbjudna för att diskutera framtida samverkan.

Uppvisning av Pekingoperan på Kurorten Mösseberg i september 2017.

2016 hade Konstnatten besök av en kinesisk konstnär som ställde ut i stadshushallen i samverkan med kulturutvecklare Kerstin Arnesson på kulturförvaltningen i Falköping.  Det var Qing Berglund - kinesiska bosatt i Ulricehamn -  som kom med frågan om det var möjligt för hennes kompis från Kina att få ställa ut under Konstnatten i Falköping. Så blev det och kinas kulturattache i Stockholm Pu Zhedong, blev nyfiken på detta så han gjorde ett besök i Falköping för att se och höra hur det gick. Det blev ett bra möte med representanter från kommunen och Falbygdens mat och kultur. Detta resulterade i en inbjudan om samverkan med kinas Kulturcenter i Stockholm.
I april hade vi besök av kinas ambassadör och på midsommardagen gästade oss Förbjudna stadens kammarorkester som gjorde en fantastisk konsert på Kurorten Mösseberg. I septeber gästade oss Shandong Art Group som gjode en uppvisning i akrobatik och KungFu på Ållebergsgymnasiet och samma vecka kom Pekingoperan på besök till Kurorten Mösseberg. Samtidigt var också Kulturchefen och chefen för utländska affärer för regionen Shandong i Kina på besök och träffade kommunledningen i Falköping.

Shandong Art Group

Pekingoperans besök i Falköpiing med Pekingoperans stjärna och Pu Zhengdong som konfransierer.

Förbjudna stadens kammarorkester från Peking, som spelar traditionell kinesisk musik på traditionella instrument.

Inbjudan till Kina.
Samarbetet med kinas kulturcenter i Stockholm och Pu Zhengdong resulterade i en inbjudan till Kina och Shandongprovinsen. Falköping fick möjlighet att med en delegation på fem personer gästa Shandong. 
I slutet av november reste Gerth Bragnå, P-O Larsson, Pierre Thorwald, Karl-Peter och Rolf Malm, represnterande Falbygdens Mat och Kultur, Falköping Nu - tillika Falköpings kommun -, Göteborg Baroque och Västra Götalandsregionen, till Kina. Besök var inplanerade i Peking med Förbjudna stadens kammarokester, Pekingoperan och ett bokförlag. Vidare ett besök i Jinan, Aian och KuFu i Shandongprovinsen.
Besöket resulterade i att Förbjudna stadens kammarorkester kommer på besök i Falköping och Baroquefestivalen 15 augusti 2018. Pekingoperan vill komma på besök med sin nya uppsättning och ett arbete pågår för att få hit hela uppsättningen 2021. Hos bokförläggaren valdes konstverk ut för att kunna exponera dessa vid konserten i Tomtens kalkbrott den 15 augusti under Baroquefestivalen. En folkdansgrupp från Shandong kommer på besk i februari i Falköping och gör en uppvisning på Stora Torget.

Besök hos konstnär i Peking. Flera bilder valdes ut för att exponeras i Tomtens kalkbrott under Baroquefestivalen 15 augusti.

P-O Larsson, representant för Falköping Nu, turistar på Himmelska Fridens Torg under Pekingbesöket.

P-O Larsson och Gerth Bragnå gästar Shandongprovinsens huvudstad, Jinan.