Johanssons Lamm och Ull Foto: Lokal Helhet
Johanssons Lamm och Ull
Johanssons lamm & ull är ett litet familjeföretag som drivs av oss – Viktoria och Mikael Johansson. Våra barn Hugo (-04), Gustaf (-05) och Lukas (-07) hjälper också till med det som behöver göras med fåren och lammen.

I vår verksamhet använder vi oss av allt som våra får ger: ull. kött och skinn.

Gårdsbutik och Webbshop

I vår gårdsbutik har vi fryst vaccumpackat lammkött i olika delar. Vi har även rökt lammkorv och rökt lammkött, till exempel rökt lammskinka. Vi har inga speciella öppet tider i gårdsbutiken utan vi öppnar när vi är hemma, vilket oftast någon är. Vill du vara på den säkra sidan ring först!

Säljer även
– Tovningsull, till dem som vill tova själva.
– Alster som vi själva har tillverkat av ullen.
– Vi har många fina skinnfällar.

Tovningskurser
För sällskap mellan fyra och femton personer anordnar vi kurser där man kan prova på olika tovningstekniker. Under dessa kurser får man dessutom inspiration och tips om vad man kan göra med ull. I tovningskursen får man lära sig grunden i att tova små alster med hjälp av varmt vatten och såpa. Exempel på vad man kan få tova är en blomma, ett får m.m

Studiebesök
Alla olika sorters grupper är välkomna på studiebesök på vår gård där man bland annat får träffa fåren. På vårkanten i mars, april har lamningen kommit igång. Då finns det även många små söta lamm man kan få prata & “gosa” med.

Vi finns även ute på mässor/marknader.

Kontakta oss gärna för mer information! Besök hemsidan

Johansson lamm och ull logo

Kontakta oss

Telefon: 073-9879004

Mail: johanssonslamm.ull@gmail.com

Hemsida: www.lamm-ull.com

Adress

Anguntorp 11, Gökhem
521 92 Falköping
58.162531, 13.417354

Viktoria Johansson Johansson lamm och ull
Shares
Share This