Medlemsbrev God Jul Hälsning
dec 22, 2023

Tack för att, du som medlem i Falbygdens Mat & Kultur, bidragit till att vi gemensamt arbetat med att nå föreningens vision om att

”att bidra till att skapa attraktivt besöks-och turistområde till glädje för både besökare och vår egen bygd”tt

Här kommer en kort återblick från verksamhetsåret  2023 och lite information år 2024. Årsmötet hålls den 25 April.

Då hoppas vi att vi kan träffas och prata mer om föreningen och vårt arbete under året.

.Konstrunda Påsk  

Konst och Hantverk på Falbygden 7 – 10 april. Utställningskatalogen trycktes i 5000 ex och Falköpingskonstnären Gun Britt Larsson var representerad med sin bild ”Gullvivan” på omslaget.

Under Konstrundan Påsk fick besökarna  uppleva konst och kultur på 33 utställningsplatser med ca 70 utställare. På många utställningsplatser fanns det möjlighet till både mat och gofika.

Konstnatten

Konstnatten är Västsveriges största Skördefest och Konstrunda. Skördefestmagasinet trycktes i 8000 ex. Konstnären Geert van der Vossens skulptur ”Hässjastoer” fanns som bild på omslaget till magasinet, som innehöll en lista på. ca 400 utställare på 95 utställningsplatser.

På 13 utställningsplatser erbjöds lokalproducerat mathantverk och 9 restauranger var anmälda till och var öppna under Konstnatten.

De flesta utställningsplatserna fanns i Falköpings kommun, men även i kommunerna Skara, Skövde, Mullsjö, Tidaholm och Ulricehamns fanns det utställningar.

Under september var det 61810 visningar på www.matokultur.se. Ca 12 000 besökare reser till Falbygden från Göteborgs, Sjuhärads, Jönköpings-, Östergötlands-, Dalslands- och Stockholmsområde. Resterande kommer från Skaraborg och närområdet

Ca 160 000 besök på de 95 utställningsplatserna. Om vi tror att varje person besöker 4 platser ger det 40 000 besökare.  Om varje besökare spenderar 700 kr (bensin, mat, inköp m m exkl boende) ger det en omsättning i lokalsamhället på ca 28 miljoner kronor. Konstnatten är viktigt för den kreativa näringen.

Konstnattsefterfesten

Den 19 oktober träffades utställarna. Tillsammans hade vi en fantastisk kväll på Östergårdens Loge. Gyllene Äpplen delades ut. Presentation av vinnarna finns på vår webbplats..

Övrigt

Föreningen har under året verkat inom olika nätverk och varit representerad i kommunens projekt Platsvarumärke.

Den 5 oktober välkomnade föreningen till en kväll där utveckling av Falbygden och världen stod i centrum. Föredragare var Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi

och Anna Bergengren, geovetare och koordinator för Platåbergens Geopark. Om du inte hade möjlighet att vara där. Kan du lyssna efteråt. Länk hittar du på vår webbplats.

2024  :Styrelsens mötesplanering

Styrelsemöten 18 januari, 11 april, 16 maj, 15 augusti, 27 september, 19 december, kl 1600

Arbetsmöten:  11 mars, 17 juni, 5 september, kl 1600

Arbetsmöten är öppet forum, skicka en anmälan och berätta att du kommer, så brygger vi mer kaffe.,

Årsmöte:         25 april kl. 18.30

2024  arrangemang 

Konstrundan Påsk 29 mars – 1 april, . Anmälningstiden är från den 10 januari till den 20 februari,

Skördefest/Konstnatten 27 september – 29 september. Anmälningstiden 25 februari – 24 maj,

Konstnattsefterfest den 18 okt.

God Jul och ett Gott nytt År!

önskar

Styrelsen i Falbygdens Mat och Kultur

Per Olof Larsson, ordförande,  Gerth Bragnå, Mattias Lindgren, Larry Geszti , Åsa Gustaf-Janson

Med vänlig hälsning

Styrelsen

Falbygdens Mat & Kultur

www.matokultur.se