Historik Falbygdens Mat och Kultur 2013
dec 30, 2013

Historik Falbygdens Mat och Kultur 2013

Projektet Konst i landskapet, med 75 000 i projektmedel från Västragötalandsregionens kulturnämnd, har under året slutförts.

Föreningen har under 2013 sökt medel för att göra Marmorbrottet i Falköping till en graffitipark. Falköpings kommun har som delfinansiering röjt undan buskar och sly i Marmorbrottet.

Konstnatten

Höjdpunkten på Mekelsmäss är Konstnatten och antalet utställningsplatser i Falköpings kommun uppgick till 135 med ca 400 utställare. 20 utställningsplatser i Tidaholm med ett 40-tal utställare av konst och hantverk och 10 utställare i Skara.

Det var även en samlingsutställning i Tidaholm med alla utställare representerade.

Baroquefestivalen.

Föreningen deltog med ett publikt arrangemang hos Löfwings Ateljé och Konstcafé i augusti i samarbete med Falköping Nu och Löfwings. En kombination med en konsert med GöteborgsOperan och Göteborg Baroque blev en publiksuccé. Föreningen stod också för ett matarrangemang i anslutning till konserterna och engagerade tillsammans med Löfwings, den kände TV kocken Paul Svensson som höll en föreläsning om matlagning och sedan lagade mat i restaurangtältet under kvällen. Ett mycket uppskattat inslag. Föreningen delade också, ett musikarrangemang på Hotell Ranten och ett

”Antikrally” på Kurorten Mösseberg och ett matevent på Källarkrogen Mönetorp med VG regionens kultursekretariat.

Föreningen har också deltagit i en utvärdering av Barockfestivalen.

Sommarkonsert med GöteborgsOperan.

Föreningen har varit medarrangör till sommarkonserten med GöteborgsOperan hos Löfwings Ateljé och Konstcafé i augusti. Detta initierades av föreningen vid ett möte med regionens kulturnämnd och kulturaktörer i regionen i mars 2012. Föreningens del i arrangemanget var bland annat matföreläsning av Paul Svensson i mattältet.

Shares
Share This